לשון הרע המטיל דופי בקבוצה גדולה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/23 15:43 כח בחשון התשפד

שאלה

לעיתים בחדשות מדווח שישנו בכיר בחברה או במשרד ממשלתי שמואשם/ חשוד בפלילים/ שוחד.

להבנתי דיווח מסוג זה יכול להוות ביקורת והטלת צל על ציבור שלם, שהינו לשון הרע החמור יותר מלשון הרע על יחיד.

כיצד על הכתב יש לנהוג ולדווח במקרים מסוג אלו?

תודה והערכה רבה.

תשובה

שלום וברכה

תשומת הלב שלך לנושא צודקת בהחלט.

יש רעה חולה בהוצאת שם רע על קבוצה גדולה, שהלוא בדיוק כפי שכתבת - משעשה שנאמר לשון הרע הזה נעשים כולם חשודים. גם כשמוסיפים "רוב מוחלט של העובדים הם ישרים אבל..." זה לא עוזר.

לכן, נראה כי טוב יותר לא לפרסם ידיעות כלליות מעין אלה, שאין בהן תרומה של ממש לחובת הציבור לדעת, ואף אחד אינו יוצא נשכר מהן, אלא להפך.

כל טוב