אחרית הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/11/23 07:44 כד בחשון התשפד

שאלה

בס״ד

שמעתי שלפי רבנו בחיי עת תחיית המתים יהיה בשנת תשצ״ד לפי הדברים הנראים כעת האם יתכן שאנחנו בטווח וכן אם משיח יגיע לפני תחיית המתים כיצד יהיה הזמן המשוער לכך

תודה ומי יתן מציון ישועות ישראל

תשובה

שלום וברכה

בתולדות עם ישראל נאמרו כל כך הרבה תאריכים ש"אחרית הימים" תופיע בהם, עד שקשה להבין כיצד עדיין מישהו מתייחס לקביעת תאריכים כאלה ברצינות.

לא לחינם אמרו חכמינו "תיפח עצמן של מחשבי קיצין" (סנהדרין צז ע"ב).

כדאי אפוא להתעלם מכל הקביעות האלה, לדבוק באמונה בביאת המשיח, ולזכור באופן מתמיד כי אין לנו שום מושג מתי יבוא וכיצד יבוא.

ולצפות לו אף על פי שיתמהמה.

כל טוב