כוונה באמירת הנוסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/23 23:10 כג בחשון התשפד

שאלה

שלום רב,

עישרתי רימונים שקטפתי. טבל ודאי.

א. למדתי את הנושא של תרומות ומעשרות אבל כשקראתי בנוסח את החלק של מעשר שני לא הבנתי את עניין החומש. קראתי שאם לא מבינים אז לא יוצאים ידי חובה?

אז הלכתי ולמדתי את העניין וניגשתי לעשות רק את החלק של מעשר שני. כי הרי כבר את השאר הפרשתי. והפעם עשיתי ללא ברכה. פשוט קראתי שוב וחללתי שוב על מאכל.

אז מה שעשיתי היה בסדר? האם יצאתי ידי חובה?

או שמלכתחילה יצאתי ידי חובה כי את העיקר הבנתי ורק מה זה חומש לא הבנתי.

ואם הייתי צריכה לחזור, האם זה בסדר שחזרתי רק על מעשר שני?

מציינת שכמובן זה היה יחסית בסמוך, מדובר על אותו ערב.

דבר שני, אני בת כהן. את המעשר הראשון לא צריכה להביא ללוי בפועל, נכון?

תשובה

התשובה נמצאת באתר של מכון התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ