שינוי שם לילד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/11/23 06:49 כא בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

בני בן כמעט 13. בסביבות גיל שלושה חודשים שיניתי לו את השם ע"י כך שהוספתי לו שם ראשון ואת השם שניתן לו בברית השארתי כשם שני (ועל פי רוב קוראים לו רק בשם הראשון).

את השינוי עשיתי לאחר שבעלי דאז מאוד לא התחבר לשם והתקשה לקבל אותו ואפילו לקרוא לילד בשם שניתן לו בברית . (. חברה התייעצה בשמי עם רב שפונה אליו בד"כ שיעץ לה להוסיף שם ולהשאיר את שם הברית כשם שני).

נודע לי כעת שנהוג לעלות לתורה בעת שינוי שם, מה שלא ידעתי בזמנו. האם ישנה איזושהי בעיה עם כך שלא עשיתי זאת?

תודה

תשובה

שלום וברכה

בשעה שיעלו אותו לתורה בבר המצווה יקראו לו בשם החדש שלו.

וזה יהפוך לשמו ההלכתי.

כל טוב ושמחה גדולה