שם לבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 13:53 כא בחשון התשפד

שאלה

אנחנו מאוד אוהבים את השם ארייה/ אריאה/ Aria (לבת) ונשמח לדעת האם זה שם מומלץ לקרוא לבת שלנו בעזרת ה׳. משמעות המילה בעברית היא קטיף תאנים. אם מומלץ, איך כדאי לאיית את השם? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם יש מושג של "אורה תאנים" אבל הרבה פעמים השם ישתבש אצל בני אדם והוא יהיה לשון קללה "לכה ארה לי" ואין אנו יכולים לדאוג שתמיד ישמע לשון של אורה תאנים, על כן לדעתי לא טוב הדבר.

באופן כללי כדאי תמיד לחכות עם בחירת שם ללידה שם יש תמיד תהליכים שמצריכים וגורמים למחשבות נוספות.

יהי רצון שהלידה תעבור בקלות ובשמחה

בשורות טובות

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ