מדיח בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 11:27 כא בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי במשפחה חילוני שהדליק את המדיח לפני שבת אבל הוא המשיך לפעול בשבת. ובצאת השבת פתחו את המדיח ורוכנו אותו. האם יש בעיה עם זה? ואם כן מה עליי לעשות? (ברור שאגיד לו להפעיל את המדיח זמן רב לפני שבת כדי שהוא יפסק לפני שבת) אבל מה לעשות עם כל הכלים שהיו במדיח אם יש בעיה בזה שהוא פעל אל תוך השבת?

תודה רבה רבה .המוןהמון הערכה על זה שאתה נותן מזמנך לענות לי. ושבוע טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין בכך בעיה הלכתית. אפשר להשתמש בכלים כרגיל.

בשורות טובות

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ