מבית חרדי - אבל מתרחקת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/11/23 18:57 כ בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב

אני חייבת עזרה

אני מבית חרדי,ההורים חזרו בתשובה ואבא שלי יצא בשאלה...

אני גרה עם אמא שלי והוא חרדית ממש,עד היום הייתי בסדר עם כל הכללים ההלכות והגדרים.

עברתי הרבה בחיים ותמיד ניסיתי להתחזק עוד באמונה..

עכשיו נשבר לי,אני לא מסוגלת יותר

אני מאמינה שיש השם אבל לצערי אני כבר לא מאמינה שהוא טוב אלי

נכון שאומרים שמאחורי החושך מסתתר האור אבל כמה זמן אפשר לחכות לו? הוא לא מגיע...

נכון שיש רגעים יפים גם וסיעתא דשמייא,אבל קשה לי כשדברים לא טובים קורים,בין במשפחה ובין בחיים הפרטיים...

קשה לי ממש,אני לא מאמינה בדרך שאני נמצאת בה עכשיו,אני שניה מלעזוב הכל...

הדבר היחיד שעוצר אותי זאת אמא שלי שאני לא עושה את זה כדי לא לצער אותה אבל מתישהו גם זה יהיה לי קשה..

אני רוצה להתקרב להשם מתוך אהבה ורצון אמרתי ולהאמין שהוא טוב באמת,ולא כי ככה גדלתי וככה חינכו אותי...

אשמח ממש לתשובה,תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מטבע הדברים, אני לא מכיר מספיק את המציאות שאת חיה בתוכה, כדי לתת תשובה מקיפה שתיטיב איתך.

מה שאני כותב הוא אפוא עצה, ואת יכולה לבחון האם זה מקדם אותך או לא.

כאשר יש חסימה בקשר בינינו ובין הקב"ה – לעתים טוב להניח לזה לרגע. לא לנסות להכריח את עצמך לעשות דברים שהם לא מדברים אלייך כלל וכלל.

מה כן ? להעמיק דווקא את העשייה בבין אדם לחבירו. הן בהארת חסד. הן בזהירות מפגיעה, לשון הרע וכדו'. ובעיקר – בדיבור עמוק ומיטיב עם חברות. ומדוע ?

ראשית, כי אלה דברים חשובים מצד עצמם. גם בעיני הקב"ה. במקום להתאמץ במקומות שעכשיו חסומים – אפשר לעשות טוב.

אבל הרבה יותר מזה – דברים אלה עצמם יכולים לפתוח את הלב. ומשעה שנפתח הלב בין אדם לחבירו – השערים לפתיחת הלב בין אדם לקב"ה מתעצמים והולכים.

ובכלל, עצם הכניסה להתקדמות רוחנית, בכל תחום שלא יהיה – מקדמת את היכולת לפתוח את הלב מול הקב"ה. וגם לפתוח שערים לכניסת הטוב לעולמך.

האם את יכולה להתחיל בצעד הזה ?

ואשמח להמשיך

כל טוב