ספר בראשית פרק ג פסוק יט כתוב בְּזֵעַ֤ת אַפֶּ֙יךָ֙ תֹּ֣אכַל לֶ֔חֶם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 00:57 כא בחשון התשפד

שאלה

בספר בראשית פרק ג פסוק יט כתוב בזעת אפך תאכל לחם , לא מצאתי פרוש כזה שאומר שהפסוק מחייב אותנו להכין את הלחם שלנו ולא לקנות אותו , כי אם זכור לי נכון בעבר שמעתי את הרב,זמיר כהן באחד השיעורים אומר שהאמא לשה את הבצק היא מזיע עליו ,ולכן אני מבין מכך שכאשר אנו רוצים לחם אנו מחוייבים להכין בעצמנו ולא לאכל לחם שמישהו זר הזיע בו, זה נשמע קצת ביזרי אבל אני מניח שבמאפיה כאשר מכינים לחם מאוד חם והאפה של הלחם בוודאי מזיע וכנראה שנוטפות לו טיפות זיעה על הלחם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין חובה לאפות לחם כדי להפריש. אבל יש עניין לאפות חלה לכבוד שבת קודש, ועיין בבאור הלכה סי' רמב ד"ה והוא מכבוד שבת שיש להשתדל לאפות בעצמו חלות (עיין סי' רמב, ד"ה והוא).

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי