חיוב בזמן מלחמת מצווה / חובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 12:12 כא בחשון התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

בהנחה שהמלחמה היום בארץ ישראל של חרבות ברזל היא מוגדרת כמלחמת מצווה/חובה מטעם "עזרת ישראל מיד צר שבא עליהם", מה החיוב בנידון היום לבני הישיבה והכוללים שמוגדרים כתורתם אמונתם?

בנוסף, איך לענות לאלו שמנסים לגייס ולממן לימודים בכולל בתקופה הזאת של מלחמת מצווה/חובה?

תודה רבה וכל טוב,

צבי מאור

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיין שבת הארץ ח"ג סוף הל' שמיטה, יש שם ברור של הרב קוק זצ"ל שבזמן מלחמת מצווה כולם יוצאים. אבל גם שיש חובה ומלחמת מצווה בכו"א יש עוד שיקולים שהם כלליים וזה נתון לגדולי הדור.

את השאלה השנייה לא הבנתי.

בשורות טובות

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ