מצוות פרו ורבו בתקופה הנוכחית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/10/23 23:20 יד בחשון התשפד

שאלה

שלום רב,

לבעלי ולי חמישה ילדים ב"ה.

לאחרונה נכנסתי להריון שלא במתכוון ואני עוברת כעת הפלה טבעית (כלל לא התפתח עובר בשק ההריון). רציתי את ההריון מאוד.

בעקבות ההריון שאבד אני מעוניינת עוד יותר בעוד הריון, בעוד בעלי (שקיבל את ההריון יפה) אומר כעת שאינו מעוניין בכך, מסיבות שונות, שבראשן - המצב הבטחוני והפחד שתינוק נוסף יפגע באפשרות שלנו להסתתר/להתגונן/לברוח בעת הצורך. אבקש את התייחסותך מבחינה הלכתית לשיקול ספציפי זה, מנקודת הנחה שהמצב הביטחוני לא ישתפר בקרוב.

כמו כן, אשמח לתשובה כללית כיצד אמורים להתנהל עם מחלוקת מסוג זה בנוגע לילד נוסף כאשר לכל הדעות כבר קוימה מצוות פרו ורבו.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי להעלות את הנושא לדיון משפחתי עמוק, ולפעמים אפשר לומר שצריכים לשמוע עוד דעה של רב ת"ח בעל רגישות ליחסי זוגיות. לא כדאי להעמיד עמדה מול עמדה אלא נסיון לברור עמוק בשאלת המשכיות החיים והעולם. ברור שמשפחה גדולה יש בה קשיים ויש בה גם הרבה מעלות ושמחת חיים. לא נראה שצריך לדון על המצב הנכחי (אפילו שימשך חדשים) שהוא בר חלוף, אלא להסתכל על מערכת החיים הכוללת את כל הבריאה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ