מתנות לאחר פרידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/10/23 09:38 יב בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב , האם יש בעיה לאחר פרחדה לשים תכשיטים/ נעליים שנקנו על ידי בן הזוג לשעבר (ממקום של הקפדה או שזה יכול לתקוע בהתקדמות) ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זו שאלה הלכתית מובהקת.

הפתרון צריך להיות הדדי. כל צד מחזיר את מה שנדרש להחזיר לפי ההלכה, ומשאיר לעצמו מה שהוא זכאי להשאיר לעצמו לפי ההלכה.

להלן ציטוט מתוך תשובה בנושא:

מתנות הניתנות לחתן, משנשאו, אינן חוזרות עם הגירושין, אא"כ היתה התניה מפורשת על כך.

מתנות שקיבל מהאישה במשך שנות הנישואין, ישנה מחלוקת אם מחויב להשיבן לה ואין להוציא מידו מספק.

מתנות הניתנות לאישה מסווגות לאלו שנועדו להתנאות בהן בעת הנישואין, כתכשיטים, ואלו חוזרות לבעל, לבין סתם מתנות שאינן חוזרות.

מקור: https://www.yeshiva.org.il/midrash/38447

מה שצריך להחזיר מחזירים ובמה שנשאר בידיך את זכאית להשתמש לפי רצונך.

הדין שונה במקרה של בעל מורד או אישה מורדת - כפי שמפורט בתשובה הנ"ל