להתגורר בחו"ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/10/23 19:20 יא בחשון התשפד

שאלה

איך זה הגיוני שיש רבנים גדולים שגרים בחו״ל עם חלק כל-כך קריטי מהתורה הוא לגור בארץ?

בנוסף מה עדיף להיות יהודי טוב יותר בחול או לגור בארץ?

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש מחלוקת בנושא. יש דעות שכיום חייבים להתגורר בארץ ישראל ויש דעות שאין חובה לעלות לארץ (יש דעות מעטות שאפילו אסור כיום לעלות לארץ).

קצרה היריעה מלדון בדעות השונות ובמחלוקות הרבות. להלן קישור למאמר יפה של יגאל גרוס, הוא סוקר את הנושא מצדדים רבים ומגוונים.

https://www.kikar.co.il/parshas/375145

התשובה לשאלה השניה שלך תלויה בדעות במחלוקת הנ"ל:

מי שסבור שחייבים לעלות, יאמר שיהודי טוב אפשר להיות רק בארץ.

מי שסבור שאין חובה לעלות יאמר שאפשר להיות יהודי טוב בכל מקום.