שמירת שבת שהצילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/10/23 22:26 י בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב,

לא הבנתי איזה פסול יש בלומר או לחשוב ששמירת השבת הצילה מטבח את הקיבוצים שסגורים בשבת לכניסת רכבים.

אם בן אדם עושה דבר עפ"י התורה, שנותנת חיים לעושיה בעולם הזה ובעולם הבא, וע"י אותו מעשה טכני ניצל, למה להימנע מלתלות את הזכות בדבר הטוב שהוא עשה?

כבר שמעתי אנשים שתלו את ההצלה שלהם אפילו בכל מיני דברים 'מקריים', או בבע"ח.

ובאופן כללי, האם לא מוסרי לחשוב שמי שלא הולך בדרך התורה- טועה?

תשובה

שלום וברכה

מוסרי מאוד ורוחני מאוד להאמין כי תורה מגנא ומצלא.

אבל בקיצור,

א. מתחילים בעובדות: שמירת שבת לא הצילה כל כך הרבה אנשים, והיא נשמרה גם בשדרות, באופקים, ובמקומות רבים אחרים, ועל כן אין בסיס עובדתי לטיעון הזה.

ב. ההנחה כי סולם שמירת המצוות של הקב"ה מציב את השבת בראש - מפוקפקת מאוד. כדאי ללמוד נביאים כדי לראות את הבסיס היסודי של תביעת הקב"ה מאתנו.

ג. יש להבחין בין אמונתו של אדם עם עצמו, ובין העובדה שדברים שהוא מוציא כלפי חוץ קורעים את החברה הישראלית, ומביאים נזק עצום בהבדלה בין דם לדם.

ויש עוד.

כל טוב