אמונה הלכה וכו

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/12/23 09:35 כג בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

1.אם אבא שלי מכוון אותי לצאת לידי חובה בקידוש אני יכולה לחזור על מה שהוא אומר באותו זמן ולצאת לידי חובה?

2. האם צריך לקום בפני רבנית?

3. מותר להכניס לתיק עם אוכל ודברים ספר תהילים בלי שקית או משהו ?

4. אני יודעת שבבית כנסת אם כולם עומדים צריך לעמוד ולא להראות שונה לעשות לפי מנהגי המקום

אבל אם בערבית של שבת שעומדים השכבינו אבינו לשלום אז יש כאלה עומדים בהתחלה וקצת עומדים בפרוש

כתוב בסידור שצריך לעמוד בפרוש עלינו

האם אני צריכה לעשות בהתחלה כמו כולם או כמו שכתוב בסידור?

5. כבוד הרב האמת שאני קצת מתביישת

אני חוזרת בתשובה כבר שנה וחצי

בת 18 ולומדת על אמונה ביטחון הלכות וכו… והיום עם המצב יש דבר אחד שקשה לי אני מקבלת באמונה כל גזרה שהקדוש ברוך הוא עושה , אני יודעת שבעם הזה היה הרבה שנאת חינם ולא הקשבנו לקדוש ברוך הוא והוא העניש אותנו

מקבלת את זה שנהרגים מילוני אנשים

את כל המלחמה אבל יש דבר אחד שקשה שאשמח אם תחזק אותי בזה

הקטע שבמלחמה בעזה אנסו כמה בנות

וקשה לי לשמוע את זה איך אפשר

ואנחנו לא יודעים חשבונות שמיים אבל זה מאוד קשה לי אשמח לחיזוק

תשובה

שלום וברכה ותזכי למצוות על התחזקותך.

1. אם אבא שלך מכוון להוציא אותך ידי חובה בקידוש אינך צריכה לחזור אלא 'שומע כעונה'. הצורך לחזור הוא רק כאשר מקדש אדם שאינו יודע להוציא ידי חובה כגון אדם שאינו שומר שבת. במקרה כזה חוזרים אחריו מילה במילה, בלחש בלי שירגיש.

2. כן.

3. מותר ולא כדאי כדי שלא יתלכלך לכן או האוכל בשקית או ספר התהילים בשקית.

4. הכלל הוא לעשות כמו כולם. אבל אם חלק כך וחלק כך אז תעשי כרצונך. מרבית הספרדים נוהגים לעמוד בליל שבת במילים 'פרוש עלינו'.

5. כנראה שעדין לא הבנת איזה חיות אדם יש בעולם.

ברוב העולם, עד לא מזמן גם בעולם המערבי, גוף האשה הוא חפץ לספק תאוות הגבר. זה הפוך מתורת ישראל ומנהגי ישראל בכל הדורות.

תפקידו של עם ישראל הוא להיות אור לגויים ולהוביל התיקון המוסרי של העולם. זה לוקח אלפי שנים, החל מפרעה שהתנגד ליציאת ישראל ממצרים גם כאשר נגרם לו נזק כלכלי אדיר. הוא הסכים ש"אבדה מצרים" רק לא לשחרר את העם ישראל שעתיד להביא לעולם תורה ומוסר.

עם ישראל מצליח לאט לאט לשנות את העולם: היום לא מקריבים ילדים כקורבנות לאלילים אולי פרט לשהידים בארצות ערביות מסוימות. במחצית מהעולם מדברים על זכויות נשים ואיסור לאנוס אותם.

גם בדבר זה הערבים סביבנו מאחרים עדין בתיקון העולם. אולי זו אחת ממטרות המלחמה הנוכחית.

עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה - זה לא רק שיר אלא מציאות.

אבל כאשר יש נסיגות בדרך נטישת הדרך הלאומית, נטישת חלקים מהארץ, מחלוקת על קיום מצוות במרחב הציבורי וכד', אנו זקוקים לסטירה להתעורר ולהתיישר

בהצלחה דוד לוי