מכירת ספר עם תכנים לא צנועים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/10/23 23:29 ט בחשון התשפד

שאלה

שלום רב,

אני מתחזקת ולפני כמה חודשים הייתי קוראת ספרים עם תכנים לא צנועים )בלי תמונות) האם מותר לי למכור אותם לאנשים שכן קוראים את זה או לחנות יד שנייה? ואם לא אז מה אני יכולה לעשות עם זה? כי אני לא רוצה לזרוק זה הרבה ספרים וזה יקר ועלה הרבה..

למרות שאני יודעת שאני כבר לא אקרא אותם ואקנה ספרים מחזקים בעזרת ה׳.

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ספרים עם תכנים לא ראויים הם כמו מאכלות אסורות, אין כל היתר לאכול ולא להאכיל לאחרים מאכלות אסורות, וכן אין כל היתר להאכיל ספרים עם תכנים לא ראויים, שניהם מטמאים את הנפש. אמנם שיש בזה הפסד אבל כל אדם שמתחזק ביהדות יודע שיש בגדים מסוימים שאין מה לעשות עמם ויש לזרקם, כך גם לעניין הספרים, אין להכשיל אדם מישראל. אנחנו כולנו עם אחד ואם אדם אחר חוטא בגללי זה מוטל על הגורם. על כן לכי בדרכך זו חזקי ואמצי, ולמרות שארוכה היא הדרך, אבל יש בה את האור והאמת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ