מיתת משונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/10/23 01:36 ט בחשון התשפד

שאלה

היי לרב, רציתי לשאול לגבי הרצח הנוראי שהיה ביישוב בארי , היו כמה מקרים של גופות שנשרפו שלא נשאר מהן כלום.. השאלה במקרה כזה שאין קבר מה עושים? מה עובר על הנשמה? והאם הוא זוכה ישר לגן עדן ולמדרגה גבוהה בגלל שנרצח עקב היותו יהודי?

תודה שנשמע בשורות טובות ומשיח צדקנו יתגלה בקרוב !

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מסופר על "הרוגי לד" יהודים שנרצחו בגלל יהדותם, מציינים שנשמתם מצויה במדרגה הכי גבוהה:

"הרוגי מלכות, אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתן”.

כל יהודי שנרצח בגלל יהדותו נחשב במדרגה של מי שמת על קידוש השם,

כמו כל הנרצחים בשואה.

המעמד הנשגב של הנשמה לא תלוי במה שנותר מהגוף ובקיומו של קבר.

נשמתם מצויה במקום הגבוהה ביותר בגן עדן.