פסיכותרפיה ופילוספיות מזרח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/10/23 18:50 ט בחשון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב.

רציתי לשאול על יישום הפילוסופיות מהמזרח הרחוק.

אני מדבר ספציפית על פילוספיה הפרקטית שתומצתה מהבודהיזם (שום דבר שקשור לדתות מזרח,אלא מדובר רק החלק הפילוסופי בלבד).

כשאני אומר פילוסופיה פרקטית,אני מתכוון לזה שאין שום קשר בין הפילוסופיה ולמה שאנשי המזרח בנו לעצמם סביב הבודהיזם.(פסלים,מקדשים,כתות וכו).

רובה מתבססת על הרעיון של לחיות כאן ועכשיו,שיכול מאוד להועיל למתמודדים עם בעיות נפשיות.

האם הלימוד והפרקטיקה במסגרת ולמטרה שתיארתי למעלה,פסול מאיזשהי בחינה?

תודה רבה לך על זמנך.

תשובה

שלום וברכה

הסוגיה שאתה דן בה מחייב ספר שלם.

בירור עמוק.

ומדוע ?

לכאורה התשובה פשוטה: אנחנו תמיד מבחינים בין מהות ובין טכניקה.

תורה בגויים אל תאמן; חכמה בגויים – תאמן.

ואתה שואל על "טכניקת החיים" של החיים כאן ועכשיו. לשמוט. לא לאחוז. לא לפחד כל הזמן. לאפשר. ומה שיבוא – יבוא.

אולם, יש קשר בין הפילוסופיה הרוחנית של המזרח הרחוק, תפיסת החיים, הכוחות וכדו', ובין הפרקטיקה המעשית.

וכאן עומק הדיון.

בשורה התחתונה ובקיצור:

אם תפיסת החיים הזו מיטיבה איתך, ללא כל קשר לשורשים הרוחניים שלה – אל תימנע מלאמץ אותה, ולהקל על הקשיים שאתה חווה.

כל טוב ושמחת חיים