תהילים פרק עח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/10/23 18:13 ט בחשון התשפד

שאלה

שלום וברכה!

לאור המצב התחלתי לומר פרקי תהילים והגעתי לתהילים עח – הרגשתי ממש מוזר לומר את זה לאור תוכן הפרק ומה שהוא מדבר עליו. אני מתפלל לה' שיגן עלינו ע"י אמירת פרק בו מוזכר עבירות שעשו "אחרים" בלשון סגי נהור. האם יש לזה התייחסות כלשהי? האם זה בסדר? כמובן שמעלת תהילים גדולה מאוד אבל לגבי הפרק הספציפי הזה הרגשתי מאוד מוזר – כמובן בלי ח"ו לפגוע בקדושת הספר

תשובה

שלום וברכה

ספר תהילים מתייחד בכך שאין הוא חד ממדי.

הוא מלווה תנועות רוחניות רבות, ואפילו בתוך אותו פרק עצמו, אנו מוצאים כיוונים וסערות שונות.

אנחנו אומרים תהילים לא בגלל תוכנו של פרק זה או אחר, אלא מתוך אמונה שכלל ההצטברות של הפרקים המיוחדים בתהילים, כולל הפרקים העוסקים בנפילות ובחטאים, נפרשים לפני הקב"ה.

וכאלה אנחנו - אנשים. עושים דברים טובים. נופלים בדברים רעים. ואת כל זה מציבים בפני ריבונו של עולם, ומצפים לישועתו.

כל טוב