התגברות על ניסיון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/10/23 21:18 ו בחשון התשפד

שאלה

היי, שמעתי באיזה שיעור (לא כל כך זוכר מאיפה) שבזמן שיש לך נסיון לדוגמא סרטים לא טובים באינטרנט והגברת ולא נכנסת או לדוגמא מחשבה לא טובה ודברים כאלה. ולהצלחת ולא נפלת אז באותו רגע שהצלחת אפשר לבקש מבורא עולם בזכות זה כל מיני בקשות שאתה צריך או רוצה. האם זה נכון? האם כדי לעשות את זה ואם כן באותו רגע של הנסיון או אחר כך?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו אומרים כל יום בתפילה שלא תביאנו לידי נסיון, כך שאיננו רוצים נסיונות ולא בקשות מיוחדות. אם קרה לאדם נסיון ועמד בו אשריו ואשרי חלקו, אבל חלילה לא לפעול לנסיונות ולא לשכרן.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ