שלום כבוד הרב אני ובן זוגי רוצים להתחתן בלי להביא ילדים האם יש לנו היתר לקיים יחסי אישות עם אמצעי מניעה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/10/23 22:46 ו בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני ובן זוגי רוצים להתחתן בלי להביא ילדים האם יש לנו היתר לקיים יחסי אישות עם אמצעי מניעה? אם כן איזה אמצעים?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל חופה וקידושין בישראל הם לצורך הקמת בית נאמן בישראל. על פי המכתב אתם לא מעוניים להביא כעת ילדים, אבל לא פורטה הסיבה מדוע אינם רוצים כעת לחיות כדרך הטבע. לכן תחילה יש להתייעץ עם רב שבקיא בשאלות אלו באופן פרטני, ולשמוע את דעתו וח"כ לקבל החלטה לעניין הנשואין.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ