האם בחורה כזו מתאימה לבחור דתי ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/23 08:13 טו בחשון התשפד

שאלה

בס"ד שלום.

בחור בן 30 מאוד דתי. האם בחורה זו מתאימה לו?

בת 30 אומרת שחזרה בתשובה, ולאחר מזה, רצתה לנסוע להודו עם חברה, לטייל 4 חודשים. עדיין רוצה חופשה בחוץ לארץ, אומרת שהפסיקה לעשן אך ממשיכה להנות להריח את הסגריות, נהנת מאלכוהול, אוהבת לישון, בקושי אוכלת, לא כשרות מהודרת, לאחר חתונה, לא מעוניינת לסגור את כל השיער. אחותה גרושה והאמא ללא כיסוי ראש.

מבזבזת זמן לראות סרטוני וידאו. לא מקפידה בכל מקום על כשרות. היה לה חבר נוצרי. היתה תקופה בהודו-שם היתה תקופה הכי שמחה בחייה. אמא שלה התעצבנה על שכן ואמרה שצריך לשבור אותו. החברות שלה חילוניות. אמרה שאין בעיה בחוף מעורב לא עמוס. לא יודעת כמעט לבשל. שקלה לעבור לגור ברמת גן-סביבה לא כל כך דתית. אומרת שכעט היא מעשנת רק פעם בחודשיים. הקול שלה לעתים צרוד.

בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אני מבין שלשאלה זו יש רקע כואב. משפחתי.

יש רק אדם אחד בעולם שיכול לענות לשאלה הזו:

הבחור עצמו.

שכן, אין אלגוריתם לחתונה. לזיווג. לקשר.

לא זו בלבד, אלא שבד בבד עם החשיבות הגדולה של העולמות הדתיים, האמוניים וההלכתיים יש כל כך הרבה מרכיבים נוספים בהקמת בית בישראל.

ועל כן, על השאלה הזו לא יכול לענות אף אדם – חוץ ממנו.

אפשר להציע לו להסתכל על מרכיבים מסוימים שאפשר שהוא לא רואה, אבל זו רק הפניית תשומת לב, ולא הכרעה האם היא כן מתאימה או לא מתאימה לו.

אבל, כאמור, ביסודו של דבר – רק הוא יכול להכריע בשאלות אלו.

כל טוב ושמחה