האם זה מזיד או שוגג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/10/23 17:54 ד בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני רוצה קודם כל להתייחס אל הימים האיומים שעוברים על עם ישראל לפני שאתייחס אל השאלה שלי.

אני שולח חיזוקים אלייך ואל המקורבים ואני מודה מראש על המענה בימים כאילו ומאמין שנצא מזה ולא נדע עוד ימים כאילו בע"ה

יש לי שאלה שמאוד לא נעים לי לשאול אותה וגם מביך אותי לשאול

אותה,השאלה היא בנוגע להוצאת זרע לבטלה.

שוב השאלה הזאת היא מאוד מביכה...,סליחה על השאלה הזאת

לפני שאני הולך לישון אני משתדל לשכב על הצד בכדי למנוע קרי לילה, אבל קורה לפעמים (בתדירות גבוהה מאוד של מספר מצומצם של לילות ולפעמים אחרי לילה אחד) שאני באמצע הלילה עובר לשכבה על הגב ואז אני חולם חלום לא צנוע מה שנקרא ואני קם ומגלה שיצא שכבת זרע לבטלה,או שאני מגלה את זה עוד מהחלום ואני לא מרגיש שיש לי דרך למנוע את זה

האם זה נחשב שוגג? האם עברתי על איסור זרע לבטלה?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם מתוך השינה בלי כוונה, אתה מסתובב לשכב על הגב ואז יוצא קרי בשינה, זה לא הוצאת זרע לבטלה, זה שוגג, לא עברת על איסור זרע לבטלה.