הקמת ממשלת אחדות לאומית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/10/23 22:02 כד בתשרי התשפד

שאלה

שלום ליובל שרלו,

למה קולך לא נשמע בקריאה להקמת ממשלת אחדות לאומית.

האם זה בגלל שהנציג שלך בכנסת לא יהיה בה ?

אשמח לשמוע את תשובתך.

תשובה

שלום וברכה

שאלתך פוגענית מאוד.

היה ראוי שלא לענות עליה כלל.

ומדוע ?

כי היא מתבססת על שתי עובדות שקריות.

ראשונה בהן – לפני שכותבים "קולך לא נשמע" בודקים בגוגל. ראה לדוגמה https://www.inn.co.il/news/616168. לאמור: את כותב דברים לא נכונים.

שניה בהן – אינך יודע עבור מי הצבעתי. כדאי להמשיך ולהבחין בין התנועה הציונית הדתית הרחבה, ובין המפלגה שנטלה לעצמה את השם הזה.

אענה לך רק בשל עצם העניין, ובשל גילך המבוגר:

מסורת יפה הייתה ביד המפלגות החרדיות –

יציאה למלחמה לא תוכרע מכוחן, בשל העובדה שהם מייצגים ציבור שרובו (לא כולו) אינו יוצא למלחמה, ואין זה הגון שמי שאינו יוצא למלחמה – יצביע עליה, על אף שזה אפשרי מבחינה חוקית: הם חברי כנסת לגיטימיים;

היפוכה של קביעה זו: זה לא הגון שבאופן עקרוני אנשי מפלגת הציונות הדתית (שאמנם מייצגת חלק מתנועת הציונות הדתית), שבוחריה משרתים בקרוב ל 100% גיוס – בין בצבא ובין בשרות לאומי – תודר מליטול חלק בהחלטות הגורליות.

איני נכנס לשיקולים אחרים, אולם הדרת המפלגה הזו ברמה העקרונית מהפורומים הבכירים ביותר – היא לא לגיטימית. למותר לציין שדבריי נכתבים ברמה העקרונית, ולא ברמה המפלגתית, ואין לי שום קשר למפלגה זו (כמו גם לאחרות...).

כל טוב