האם המשפט המסחרי של החילונים תואם לדין תורה?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/12/23 23:52 כב בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

האם המשפט האזרחי עסקי, דיני תאגידים קניין חוזים עבודה ניירות ערך בנקאות שוק ההון פירוק חברות קניין רוחני וזכויות יוצרים תואם את דין תורה? או שנקבעים שם פסיקות מנוגדות לדין תורה? אם אינך יודע את התשובה אנא אמור לי זה בסדר.

האם מותר לדון בו? כי דין תורה התקשה לדון בסכסוכים עסקיים מורכבים של חברות היי טק.

תשובה

שלום לך

דין תורה דן בכל ענין גם מורכב. כמובן צריך למצוא בית דין שמבין בעסקים כאלו.

אתה יכול למצוא באתר 'משפטי ארץ' גם בתי דין כאלו וגם ספרים בנושאים אלו. בנוסף יש ספרים בענינים אלו במכון כתר =כלכלה על פי ההלכה ובספרית המשפט העברי. ספרים רבים הם לנושא אחד מסויים.

האיסור לפנות למשפט האזרחי כולל גם עניני כאלו

בברכה דוד לוי