שגעון / מחלת נפש/ אדם שוטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/10/23 12:50 כג בתשרי התשפד

שאלה

אני לומדת בלימודים אקדמאיים

ואני עושה סמנריון בנושא ״המתה בנסיבות של אחריות מופחתת״ לכן בסימנריון התבקשתי לפנות למקורות שונים, פחות מתחברת למקורות שאינם יהודיים או מממדינות זרות כי יש לנו היסטוריית רבת שנים.

לכן אני צריכה לעשות עבודה על אנשים משוגעים וכיצד המקורות היהודיים בדומה לתנך משנה גמרא ... התייחסו למשוגעים אנשים הלוקים בכושרם השיכלי, ובנוסף מה הדין על אדם שעשה עבירת המתה בשל שיגעונו... האם יש דין המקל על עונשו של המשוגע? האם בשל שיגונו עוזרים לאותו אדם? אילו אירועים קרו שאוכל לכתוב עליהם.. אני צריכה ציטוטים ופסוקים של המקורות הללו כי אם לא לא אוכל לציין מבלי להראות מקור מפורש לכך.

אשמח אם תוכלו לתת לי מענה

שבת שלום וחג שמח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי לעיין בספר "מתמודדי נפש בהלכה", מהרב עוזיאל כהן, הוצאת מכון רבני ישובים טל. 02-9964722. "משפט הדעת" מכון שער המשפט. ועוד ספרות גדולה בנושא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ