חמישה חומשי תורה-שניים מקרא ואחד תרגום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/10/23 23:03 כב בתשרי התשפד

שאלה

הרב שרלו, מועדים לשמחה!

1. ממתי מותר בשמחת תורה ללמוד פרשת בראשית שניים מקרא ואחד תרגום?

2. האם מותר/נכון/מומלץ ללמוד בשמחת תורה ובימים שאחריו את כל פרשיות חמשת חומשי התורה שניים מקרא ואחד תרגום, במקום ללמוד כל שבוע את פרשת השבוע?

3. האם חובה לקרוא בליל הושענא רבה ספר דברים ולומר את כל ספרי תהילים, או שאפשר פשוט ללמוד תורה?

א-גוטע קוויטל!

תשובה

שלום וברכה

א. משעה שקוראים את ספר בראשית - הדבר כבר מותר.

ב. נראה מתאים יותר ללמוד בכל שבוע את הפרשה, שהלוא כבר חז"ל דיברו בחיוב על שימת רווח בין לימוד ללימוד.

ג. מאוחר מידי.... אבל רבים נהגו ללמוד תורה. לי נראה שנכון גם לקרוא מעט מהסדר, וגם ללמוד, לאחוז בזה וגם מזה לא להניח את היד.

כל טוב