הצעת נישואין של אישה לגבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/10/23 22:40 כב בתשרי התשפד

שאלה

שלום רב,

האם יש הלכה שלפיה הגבר הוא שצריך להציע נישואין לאישה? האם יכול להיות גם ההיפך?

בנוסף, האם טבעת האירוסין שנהוגה בימינו לא מעמידה במצב של קידושין לפני חופה (שלא נהוגים היום)?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. אין משמעות הלכתית ל"הצעת נישואין", ועל כן אין על כך הלכות. לפיכך, יכולה האישה להציע, ויכול בכלל מישהו שלישי להציע לשניהם, וכדו'.

ב. טבעת אירוסין - בשל כך רצוי מאוד שיובהר מאוד שהטבעת אינה מיועדת לקידושין. בזמננו בכלל אמו של החתן הייתה קונה את הטבעת, והיא לא שייכת לחתן.

כל טוב