איך בונים את הנפש בדרך התורה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/10/23 08:35 יט בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

קראתי במסילת הנפש והתניא שצריך לעבוד על הנפש שלנו ולבנות אותה וזה מדע מורכב מכל המדעים.

איזה עוד ספרי תורה מדריכים לבנות את הנפש בדרך התורה? אם לא ידוע לך תגיד ואשאל רב אחר.

אני מחפש לפתח את הנפש האישיות ולהשתפר.

בברכת חג שמח.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

'מדע מורכב מכל המדעים' צריך הדרכה אי אפשר ללמוד זאת רק מספרים.

הנדסה, משפטים ורפואה לא לומדים רק מספרים, אלא ממורים מומחים בתחום. גם לבניין הנפש צריך מורים מומחים אי אפשר ללמוד רק מספרים.

ספר התניא מתאים מאוד לבניין הנפש, הוא מיועד לכך - אבל לא תוכל בעצמך, ללא מורה, לרדת לעומקו ולהצליח לבנות את הנפש בעזרתו.