שיטת טיפול קוגניטיבית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/10/23 23:24 יח בתשרי התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשאול,תוך כדי לימודים של שיטות ריפוי קוגנטיביות (גוף ונפש),נתקלתי בשיטה אחת מאוד מעניינת.

השיטה משלבת מדיטציות ותרגילי נשימה.

באחד מתרגילי הנשימה שנועדו לפני הטיפול,נאמר תוך כדי דמיון מודרך למשתמש,תאור בדמיון איך בורא העולם נכנס למשתמש במהלך הנשימה.

ברור שלא ניתן לתאר בדמיון מונח כזה,המטרה היא ההמחשה מילולית.

האם יש משהו פסול בהנחיית הדמיון הזה?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הקב"ה נמצא בכל מקום וגם במהלך הנשימה הוא נמצא כך שאין בכך פסול.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ