טומאת ארון קבורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/10/23 19:45 יח בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב

אל סמוך למקום עבודתי מגיעים ארונות קבורה משומשים (מופקרים). העצים (דפנות ומכסה) יכולים לשמש כחומר גלם טוב, רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בהם לבנייה ולשימושים ביתיים, או שהדבר בעייתי משום טומאה?

תודה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

מבחינת דיני טומאה וטהרה - אין בעיה של ממש, בעיקר בשל העובדה שאין אנו נוהגים היום דיני טומאה וטהרה, וגם כשמדובר בכהנים - כיוון שמפרקים את הארונות והופכים אותם לעצים וכדו' - הטומאה אינה קיימת בהם עוד.

ברם, יכול להיות שיש איסור ליהנות ממשמשי המת וכדו'. צריך לבדוק האם הם אכן הופקרו לחלוטין.

כל טוב