OCD חדש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/10/23 20:45 יח בתשרי התשפד

שאלה

כבוד הרב שלום ומועדים לשמחה

לצערי אני כנראה שוב בהתקף של OCD

נכנסה לי לראש מחשבה שאולי הקב"ה בכלל לא קיים והתורה היא לא אמיתית. ושכל המצוות שאנו מקיימים זה סתם (חס וחלילה, מפחיד אותי שזה מה שנכנס לי לראש). מאז המחשבה הזו רודפת אותי כל הזמן והספק אוכל אותי

אני במצוקה נוראית. אני הרגשתי בקרבת ה' גדולה וקדושה גדולה בר"ה וביום כיפור

מה שאני מרגישה עכשיו זה כאילו "מנתקים" אותי ממקור החיים, ממשמעות החיים. זאת נפילה עצומה שעוד לא חוויתי בעבר...

הקב"ה וקיום רצונו והתורה הם עוגן שלי בחיים. הם מחזיקים אותי ונותנים לי משמעות. אבל אני לא יודעת איך יוכל להמשיך להתקיים אם המצאות הנפשית הזו כמו שיש לי עכשיו תימשך...

אני בחרדות רבות ובקושי מצליחה לתפקד נורמלי. אני מפחדת שמעכשיו כל הזמן יהיה כך ושלא יוכל להשתחרר מהמחשבות האלה והמספק (שזה התחיל רק עכשיו וכמובן שעד כה הייתה לי ברורה כשמש האמונה בקב"ה ובתורתו הקדושה!). אני רוצה לחזור לקדושה ולקרבת ה' בהקדם ולאמונה ברורה!

אני לא יודעת, אולי המציאות הנפשית הזו זה עונש על חטאים מסוימים שהיו לי ביום כיפור (למשל - פעם אחת שטפתי יד בים כיפור וגם היה רגע קשה בתפילת נעילה שכעסתי בפנים על אימא שלי)

אני לא יודעת אפילו למה אני כותבת לכבוד הרב את כל זה, אני מרגישה שאני זקוקה לפריקה ולשיתוף כי אני לא יכולה להחזיק את המצב הזה בעצמי. אני מדוכאת ומבוהלת. התמודדות כזו עוד לא הייתה לי (היו לי בעבר התקפים של OCD שהיו קשורים לקיום מצוות, נדרים וכו'. אבל אף פעם זה לא נגע ליסוד של הכל-קיום ה' ואמיתות התורה. זה בסיס שכאילו נשמט לי....

ואולי כבוד הרב יוכל לתת לי עצה מה לעשות מבחינה נפשית/רוחנית- איך להתמודד? אך להשתחרר מהמצב הזה? ההתמודדות הזו לגמרי חדשה בשבילי!

גם מצער אותי מאד שזה קורה בסוכות שזה זמן שחמתנו. אבל אני כרגע בדיכאון גדול ואינני מסוגלת להיות בשמחה.

אולי כבוד הרב יוכל לתת לי עצה איך להתמודד?

בכבוד רב ומועדים לשמחה

נעמה

תשובה

שלום וברכה

האם אני רשאי לשמח אותך ?

לשמח אותך שהמחשבות על המחשבות האלה מלמדות שאת אינך רוצה להינתק מהקב"ה.

המצוקה עצמה מלמדת על כך שאת לא מנותקת, כי אם להפך.

וכך טוב שתתייחסי אל עצמך.

ובשעה שמהמחשבות מטרידות – לפנות אל המעשים. הם יציבים יותר. הם פחות מושפעים מהטלטלה.

מעשים של עשיית טוב לבני אדם;

מעשים של עשיית טוב בין אדם למקום;

ודרך זה, לקבע ביתר שאת את העולם האמוני שלך בלי פחד ובלי מורא.

פשוט – לעשות טוב.

ולתת למחשבות להשתולל – עד שהן תתעייפנה....

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב