ריב עם אישתי אחרי יחסי אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/23 09:26 יח בתשרי התשפד

שאלה

שמתי לב שכל פעם שאני ואישתי מקיימי יחסי אישות יום למחרת יש לנו ריב גדול וויכוחים ללא הפסקה.

בהתחלה חשבתי שזה סתם צירוף מקרים אבל אני שם לב שזה לא צירוף מקרים בכלל.

למה זה קורה ? ולא שאני מחפש לריב אחרי יחסי אישות, זה היא באה אליי ומתחילה לגעור בי ולהתווכח איתי ואני פשוט כמו ילד נגרר לזה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מעריך שאתה צודק בקביעה שלך - אבל כדי להבין מדוע זה קורה צריך בירור כן ועמוק ביניכם.

יכול להיות שיש לאשתך קשיים מסוימים עם עצמה או אתך. יכול להיות שהיא מודעת להם ולא יכולה לשתף, יכול להיות שהיא אפילו לא מודעת.

באותה מידה: יכול להיות שיש לך קשיים מסוימים עם עצמך או אתה. יכול להיות שאתה מודע להם ולא יכול לשתף, יכול להיות שאתה לא מודע.

אם אתם מסוגלים לשוחח בכנות מלאה - שיחה כזאת יכולה לקדם אתכם להקשבה והבנה הדדית.

הרבה זוגות לא מצליחים להגיע לשיחה בכנות מלאה, לשם כך יש יועצי נישואים ופסיכולוגים - תחשבו יחד, אולי הדרך להבנת הקשיים ולפתרונם נמצאת בטיפול זוגי.

בהצלחה!