דברי הרב הראשי על טמטום החילוניים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/23 15:43 יז בתשרי התשפד

שאלה

שלום לרב שליט"א

ראיתי שלא הגבת על הדברים של הרב הראשי וזה קצת מצער אותי כי רציתי לדעת למה יורדים עליו כי מה שהוא כתב כתוב בחז"ל,אז הטענות הם לא נגדו אלא נגד חז"ל.

תודה לכבודכם

תשובה

שלום וברכה

אני מנסה להימנע ככל האפשר מלהגיב לדברי רבנים אחרים.

רק כותב את מה שאני מאמין בו.

אני מאמין באמונה שלמה כי מאכלים אסורים על פי ההלכה מטמטמים את הדעת.

אולם, אמונתי זו היא חלק מאמונה בכל דברי חז"ל.

והם כתבו דברים חמורים מאוד על בעל גאווה;

והם כתבו דברים חמורים מאוד על מי שנהנה מן הציבור ואינו צריך לו;

והם כתבו דברים חמורים מאוד על המחזיקים במחלוקת;

והם כתבו דברים חמורים מאוד על מי שמבטל עצמו מדברי תורה;

והם כתבו דברים חמורים מאוד על מי שאינו ישר והגון;

והם כתבו דברים חמורים מאוד על מי שאומר דלטורייא על ישראל;

ועוד ועוד.

כלומר, אפשר שיש למאכלות אסורות נזק, אולם כשאנו בוחנים את כלל התביעות מבני האדם, ואת כלל האתגרים שכל אחד מאתנו אמור לעמוד בהם, ואת המשקל הגדול שהם נתנו לנושאים שונים - הטוב ביותר הוא אפוא לא לומר על אחרים דברים משפילים, כי אם לתבוע מעצמך שלא להיות מקולקל בהם, ולא זו בלבד, אלא ללמוד את הדברים הטובים הנמצאים באחרים, ולנסות כל הזמן לתקן את עצמך.

כל טוב