יחסי אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/10/23 14:40 יז בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

האם ללוי וכהן מותר לקיים יחסי אישות ?

האם יש איסור חתונה או איסור קיום יחסי אישות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נראה לי שאתה מתבלבל ומערבב בין תורת ישראל ובין תורות אחרות.

תורת ישראל מחייבת כל יהודי, בלי יוצא מן הכלל לשאת אישה ולחיות חיים מלאים.

גם לוי וגם כהן, אפילו כהן גדול נדרשים לקיים את מצוות פרו ורבו - לשאת אישה וללדת ילדים.

אדרבא - כהן גדול שאינו נשוי לא יכול למלא את התפקיד המרכזי של הכהן הגדול ביום הכיפורים: "שֶׁנֶּאֱמַר "וְכִפֶּר בַּעֲדוֹ וּבְעַד בֵּיתוֹ". בֵּיתוֹ, זוֹ אִשְׁתּוֹ.

יחסי מין מותרים רק בתוך נישואים. בכך אין הבדל בין כהן, לוי וישראל. לכל יהודי ויהודייה אסור לקיים יחסי מין אלא רק בתוך הנישואים.