הדסים מרובעים בארבעת המינים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/23 09:33 יז בתשרי התשפד

שאלה

בסד. יש לי שיח הדס בו צומחים ענפים משולשים, מרובעים ואף מחומשים.דהיינו מאותה טבעת יוצאים ארבעה עלים או חמישה עלים ובאופן יפה ומדוייק. שאלתי היא האם בכלל מותר להשתמש ב'מרובעים' או ב'מחומשים'? או שחייבים רק ב'משולשים'. ואם התשובה היא שזה מותר , האם זה הידור מצווה בבחינת זה אלי ואנווהו..תודה השואל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר, כידוע היו הדסי צפת של שבעה עלים בקנה ורבים השתמשו בהם.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ