חלום צלול , חרדה.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/09/23 13:06 יג בתשרי התשפד

שאלה

לפני כשנה ניסיתי סמים קלים ירוק וקיבלתי את זה לא טוב בכלל היתה לי חרדה

מאז אני לא נוגע בזה

שנה עברה לא היו דברים מיוחדים

אך כחודש לפני יום כיפור התחילו לי חרדות

זה לא ברמה של התקפים זה חרדות קטנות כאלו ממעשים שעשיתי (שחטאתי)

אני בתהליך של תשובה מאותם חטאים והצטערתי עליהם בכל ליבי ביום כיפור.

ועדיין זה בא והולך לי בכל יום אני מקווה שזו תקופה שתחלוף.

בינתיים לא שיתפתי את זה עם אף אחד הקרובים אליי חושבים שהכל בסדר בזמן שאני לא בסדר.

זה הדבר הכי קשה שחוויתי בחיים כי אני לא יודע מה זה.

זה פשוט דבר שמפריע לי ביום יום.

נ.ב

זה מגיע ביום שישי בערב בחודש האחרון כל שישי ובמוצאי שבת.

עכשיו התחיל גם בימי חול.

אני לא יודע מה לעשות אני לא יודע ממה זה נובע , האם יש לרב המלצה מה לעשות ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

חרדה היא קושי רגשי - לא קושי דתי, בכלל לא קושי דתי.

אני סבור שבכל קושי צריך לטפל בדרך המקובלת.

אם יש בעיה משפטית - פונים לעורך דין.

בעיה כלכלית - פונים לרואה חשבון.

כאב שיניים מטפלים אצל רופא שיניים.

ככה בבעיה רגשית מטפלים אצל פסיכולוג.

ההמלצה הברורה שלי - ללכת לטיפול אצל פסיכולוג.

בטיפול אצל הפסיכולוג יתברר לך מדוע דברים קורים בימים מסוימים.

זו המקצועיות של הפסיכולוג לסייע לך להבין ומתוך כך להירפא מהקשיים שלך.

תמיד - בכל מצוקה: משפטית, כלכלית, ובריאותית - מלווים את הפעולה המעשית בתפילה.

וודאי חשוב ונכון, יחד עם הטיפול הרגשי, להתפלל לרפואה מהחרדות שלך.

בעזרת ד' תעשה ותצליח!