למה העם היהודי לא יכול להתבולל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/09/23 10:52 יב בתשרי התשפד

שאלה

למה? כל העם היהודי לא יכול להתבולל אם אף אחד לא ירצה להיות יהודי יותר פשוט הם יגידו לא באנו לנו להיות חלק מעם ישראל והם יתערבבו עם עמים אחרים?

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו כבר עלתה בהיסטוריה.

כדאי ללמוד את יחזקאל פרק כ', שנכתב בבבל לאחר החורבן, וזו הייתה התחושה של רבים רבים.

ואף על פי כן -

יש לנו ברית עם הקב"ה, ואנחנו לא מפרים אותה; יש לנו שליחות בעולם - "ונברכו בך כל משפחות האדמה" - ועל כן אנחנו לא רשאים לברוח משליחות זו.

והרבה יותר פשוט - רוב מוחלט רוצה לחיות כאומה ואין לו שום סיבה שבעולם להתבולל.

כל טוב