פיקוח נפש לא ביום חול

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/23 13:25 יב בתשרי התשפד

שאלה

שלום, בפנימיה שאני ישן בה יש גלאי עשן כמו בכל מקום. בשבת האחרונה הייתה אזעקת שוו והנוהל הוא להתקשר למכבי אש ולדווח על אזעקת שוו, אז אני האדם האחראי בפנימיה והתקשרתי למוקד לדווח. ביום יום מתקשרים כדי שלא יבואו ולא יהיה קנס אם אין שום דבר וגם לעדכן את המכבי אש שלא יבואו סתם.

אז השאלה שלי האם ביום שהוא לא חול כדוגמת שבת/חג, צריך לחלל שבת ולהתקשר למוקד מכבי אש מפאת פיקוח נפש(ואני אומר פיקוח נפש, שמע חס וחלילה יש מקרה אמת והכבאית צריכה להיות במקום הנ''ל ובמקום היא מגיעה לפנימיה...) כדי לעדכן אותם שזה אזעקת שוו, או לא לכבות את האזעקה ולחכות שהמכבי אש יגיעו והם יכבו את האזעקה וגם נקבל קנס כספי בגלל התראת שוו שלא התקשרנו להודיע?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אתם לא מעדכנים אותם אתם גורמים למכבי אש לנסוע בשבת שלא לצורך. מכיוון שאין כאן כל סכנה ופקו"נ, ובכך אתם גם מכשילים את המכבי אש. על כן אפשר להודיע בטלפון ועדיף אם יש גוי לבקש ממנו שיעשה זאת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ