למה אלקנה לא התיר לחנה את נדרה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/23 12:57 יב בתשרי התשפד

שאלה

היי, רציתי בבקשה לשאול אם יש באפשרות הבעל להתיר לאישה את נדרה מדוע אלקנה לא ביטל את נדר חנה? הוא יכל לבטל את הנדר ולהשאיר את שמואל תחת חסותם במיוחד לאור העובדה שאלקנה לא נטל חלק בנדר זה.

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בעל יכול להתיר נדרי אשתו אם זה מדברים שבינו לבינה, דהיינו שהם גורמים לפגיעה ביחסים ביניהם, אבל דברים שאינם פוגעים בינו לבינה אין הבעל מפר. ויתכן שהוא אפילו הסכים עם חנה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ