למה רק לפני כיפור כולם נהיים צדיקים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/23 11:07 ט בתשרי התשפד

שאלה

שלום לך כבוד הרב , רציתי לשאול אני רואה שפתאם כולם נהיים צדיקים לפני כיפור והשאלה שלי - הרי זה לא באמת נחשב נכון ? כי כל הפואנטה להיות טוב כל השנה ולא רק בעשרת ימי תשובה אז למה רק לפני כיפור כולם נהיים צדיקים

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שמה שכתבת כיעד הוא נכון.

כל הפואנטה חייבת להיות לעשות טוב כל השנה ולא רק בעשרת ימי תשובה.

עשרת ימי תשובה נועדו להזכיר לנו את זה; לתת לנו הזדמנות לשינוי; לטעום מעט מהמקום אליו אנחנו יכולים להגיע כאשר אנחנו שבים ומתקנים את מעשינו; לפתוח שערי מחילה וסליחה על העבר כדי לשחרר אותנו להיעשות טובים.

אולם הם באמת לא מטרה בפני עצמה.

והכל תלוי בשאלה האם הם יחוללו בנו שינוי, ולו מועט וקטן, כדי שנעשה טוב יותר בשנה הבאה.

הלוואי

כל טוב וגמר חתימה טובה