תפילה בכיפור - קורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/23 08:05 ו בתשרי התשפד

שאלה

שלום,

כרגע אנחנו חווים גל קרונה עם זן חדש,

בבית הכנסת לא יקפידו על אצמעים למניעת התפשטות המחלה בכיפור, שאלתי את הגבאי והוא זלזל בעניין

אני מתארח אצל הורי לחג, ומפחד שאדביק אותם, מדובר באנשים מבוגרים שאינם בקו הבריאות והמחלה מסוכנת להם מאוד

האם במצב כזה עדיף להתפלל ביחיד?

בנוסף נראה שנחשפתי לחולה אתמול, וייתכן שנדבקתי, במצב כזה כמובן שלא אלך לבית הכנסת ולא אסכן את המתפללים

במצב כזה האם עליי לצום? או שאפשר לכל הפחות לשתות לשיעורים שכן המחלה די מסוכנת והתייבשות לא מקלה על העניין

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שייפתחו שערי בריאות.

הקביעה האם רמת הסיכון הגיעה לכך שיש צורך להימנע מללכת לבית הכנסת - נעשית על ידי גורמים שהוסמכו לכך. משרד הבריאות עדיין לא הורה על כך, ולכן אין אנו יכולים לקבוע כי רמת הסיכון גבוהה כל כך.

ברם, אם יש מצב מיוחד, בו הוריך בקבוצת סיכון, וכן שהליכה לבית הכנסת ביום הכיפורים עלולה לסכן אותם (זה נראה קצת רחוק, שהלוא גם אם תידבק חס ושלום - ההדבקה שלהם לא תיעשה מיד) - אין ללכת לבית הכנסת. אולם, כאמור, זה נראה רחוק.

לגבי שתיה - זו שאלה של הוראה רפואית. איני מכיר הוראה כזו למי שלא נדבק, ורק חושש שמא. אם אכן חס ושלום יתברר שאתה חולה בקורונה - יש לשאול רופא, ולעשות את מה שהוא מורה לעשות.

כל טוב ושמחה גדולה