גניבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/23 09:47 ט בתשרי התשפד

שאלה

איך אני מתקנת את המעשה שלי?

גנבתי,וסכום לא קטן..מאמא שלי.

עשיתי את זה כי האמנתי לאדם שהיה קרוב אליי שהוא במצב של חיים ומוות,שרודפים אחריו,וראיתי במו עיניי את רגלו שבורה והיו הרבה מקרים שהוא היה חבול ממכות והודעות ואיומים,בדיעבד הבנתי שהוא נוכל ואנשים התנקמו בו והוא השתמש בזה איתי.

כל זה לא תירוץ למה שעשיתי, והיא אישה מבוגרת,אני לא יכולה לספר לה מחשש בריאותי,אבל אני מחזירה לאט לאט..אני במצב נפשי רע מאוד כי אני רק רוצה לתקן את זה ולסיים עם זה,אני גם בחובות בעצמי

איך אני בלי קשר לתשלום מכפרת על זה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הדרך שאת עושה היא נכונה, יש להחזיר את הכסף ואפילו מעט מעט. כמו כן בתפילות יוה"כ. את צריכה להתוודות ולבקש סליחה, ולקבל עליך בזהירות רבה לא לגעת בכספי אחרים. כמו כן כדאי ללמוד מספרים העוסקים בממון אדם וחברו.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ