אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/23 21:45 ד בתשרי התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב

אשתי עברה ניתוח להסרה של הרחם השחלות וחצוצרות כמניעה לסרטן. בעקבות הניתוח חלו שינויים בגופה אין לה הורמונים והיא גם לא רוצה לקחת.

התוצאה שהיא איבדה כמעט לחלוטין את החשק המיני ובנוסף עקב צלקות פנימיות שנוצרו בנרתיק כואב לה מאוד לקיים יחסי מין.

היינו כבר אצל גדולי הרופאים וכל הבדיקות האפשריות ואין פיתרון.

אני חי ללא יחסי אישות ועם אשה שהיא ״חברה הכי טובה שלי״ כמו שותפים לדירה…

המצב קשה מאוד ומאתגר במיוחד אותי שעקב כך שאין לי פעילות מינית התחלתי להרגיש לוזר … אני בעל עסק עצמאי.. ושקעתי מזה בסוג של דיכאון שגרם לי להזניח את העסק ולחוסר מוטיבציה…

ברגע זה אנחנו כבר מסובכים בחובות והעתיד נראה רע מאוד !!!

בצר לי ברגעים של יאוש אוננתי פעם בכמה חודשים - וזה רק הגביר את הדיכאון.

אני מרגיש חסר ערך והערכה בכללי באופן אישי ומצד אישתי במיוחד.

ולמרות הכל אני עדיין אוהב את אשתי ואת ילדיי שחשוב לי להיות איתם כמשפחה ולא רוצה להתגרש.

(מבחינתה של אשתי אם הייתי אומר כן .. כבר מזמן לא היינו ביחד)

שוחחנו על הנושא בפתיחות כבר המון פעמים… ואשתי אמרה לי ״אני לא הפתרון שלך, תמצא לך מישהי ותעשה מה שאתה רוצה….״

אני מבין שאולי זה יכול להיות פתרון שיתן לי הרגשה שאני ״חי״ ויתן לי אנרגיה לצאת מהיאוש ולהתחיל גם לפרנס ולהציל את משפחתי וילדיי.

שמעתי על האפשרות של ״פילגש שטובלת״…

אולי זה הפתרון למצבי הדחוק .

מה לעשות ? הצילו !!!

תודה על תשובתך ועזרתך.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקושי שלכם הפוך ממה שאתה אומר:

אתה סבור שבגלל הקשיים הגופניים-מיניים נוצר נתק רגשי.

אבל התמונה שמצטיירת מהסיפור שלך שהנתק הרגשי הוא הסיבה להתרחקות הגופנית ולא התוצאה.

ההתרחקות של אשתך אינה על רקע מיני אלא רקע אישי, משהו מרחיק אותה ממך.

הפתרון שלה "תמצא לך מישהי" מעיד על התנתקות רגשית ממך לא רק גופנית.

ברור לי שאתם חייבים לפנות ליעוץ זוגי - רק שם תמצאו פתרון נכון.

לפני הטיפול הזוגי, אשתך צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי אישי כדי לברר את רגשותיה אודות נשיותה ואודות הזוגיות שלה - נראה שהניתוח שהיא עברה חולל אצלה משבר שבלבל אותה לחלוטין.

אני מעריך שאחרי טיפול רגשי של אשתך - אולי גם שלך באופן פרטי.

ואחרי טיפול זוגי שיבוא בהמשך, תצליחו להבין מה באמת עובר עליכם. מתוך כך תמצאו את הדרך לאושר האמתי והשלם שלכם.

בהצלחה!