צום יום כיפור לחולת טרשת נפוצה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/09/23 08:13 ה בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

שאלתי בזמנו על ט' באב, אבל ביוה"כ זה הלכות שונות- אז שואלת שוב.

אני חולה בטרשת נפוצה MS, ובגלל ספסטיות קשה צריכה לקחת 3 פעמים ביום תרופה נוירולוגית כדי להפחית את הספסטיות. בגלל שזו תרופה נוירולוגית, אני לא יכולה לעשות הפסקה בנטילת התרופה (כדי להפסיק לקחת אותה צריך לעשות הפסקה הדרגתית לאורך תקופה, וכדי לחזור לקחת אותה שוב זה צריך להיות העלאה בהדרגה לאורך תקופה). בנוסף, כדי שהתרופה תספג כנדרש, צריך לטול אותה עם אוכל ושתיה.

מה עליי לעשות ביום כיפור?

תודה, כרמית.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שהקב״ה ייטיב עימך, וייפתחו בפנים שערים חדשים.

את התרופה את חייבת לקחת, ואם צריך לאכול ולשתות - אזי לעשות כך.

מה שכדאי לעשות הוא לנסות האם אפשר לקחת את התרופה האחרונה בערב יום הכיפורים לפני כניסת הצום, ואז לצום עד הבקר, וכשאת חייבת - לקחת את התרופה. כך תהיי חלק מהצום ככל יכולתך.

כל טוב וחתימה טובה