חזרה בתשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/09/23 08:29 ה בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה לקראת ימים נוראים חזרה ועלתה בי ההרגשה והשאלה של איך אני עושה תשובה שלמה ואמיתית באמת , שאני ארגיש בחב ובנשמה שלי שבאמת חזרתי בתשובה?

יש לי חטא שאני רוצה מאוד מאוד לחזור בו בתשובה ולכפר עליו.

השאלה היא איך אני עושה את זה באמת בצורה הטובה ביותר והאמיתית ביותר.

אני יודעת שיש כל מיני שלבים אבל אשמח מאוד להסבר איך בפועל אני עושה ואיך בנפש אני מתקנת את החטא. הרי לא עוזר רק להגיד . אני צריכה באמת להרגיש בנפש שלמה עם החזרה בתשובה. איך עושים את זה?

תודה רבה ומקווה שהשאלה מובנת

תשובה

שלום וברכה

השאלה מובנת מאוד.

היא שאלת חיים, שאנו שואלים את עצמנו כל הזמן.

יש משניות תשובה רבות, ודרכים מגוונות, ואני מבקש להציע את זו שאני מאמין בה, שהיא בעלת שלושה שלבים:

השלב הראשון הוא הרצון. ההכרעה הפנימית של הנכונות והתשוקה להיות אחרים, ולהיות מכוונים יותר ומדויקים יותר לעשות רצון אבינו שבשמיים.

השלב השני הוא התשובה הבסיסית שניסח הרמב״ם: עזיבת החטא, ווידוי לפני הקב״ה (יש משמעות להוצאה בפה דווקא- אם זמנך ביחד אשמח אם תראי את השיעור הזה:

), וקבלה לעתיד.

והשלישי הוא כניסה לעולם התיקון, לאמור: לשאול את עצמנו מה אנחנו מקבלים על עצמנו לתקן בעולם בעקבות מה שאירע בעבר. כך הדבר שעליו אנו שבים הופך מנפילה לתיקון ולצמיחה.

האם הדבר סולל את דרכך ?

כל טוב וחתימה טובה