בחירת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/23 09:05 כח באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב. עתידה ללדת בן בע״ה האם השם ליאו זה שם טוב? תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני לא מבין בשמות, מביא לך מתוך אתר של הרב רביד נגר

א) השם לִיאוֹ הוא שם לטיני , אין ספק שעדיף לבחור שם עם מקור יהודי.

ב) משמעות השם ליאו היא אריה , מלשון ליאון - Lione ויש לו משמעות חיובית.

ג) יש רב גדול וקדוש שזכיתי להתברך מפיו בשם "הרב ליאון" אבל שמו היה גם אליהו.

ד) בדיעבד מי שכבר קראו לו "ליאו" עדיף שיוסיף את השם הקדוש: "אליהו" (ע"ש אליהו הנביא)

ה) יש פוסקים שיעדיפו שם אחד בלבד ופשוט יוסיפו לליאו את האות ה' ויקראו לו אליהו

המקור: https://rabanim.net/?nav=open_send_center&shela_id=137647