טלפון כשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/23 16:51 יב בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

מצטער אך איני יודע כיצד עליי לפנות אליך. אני מגיע ממשפחה מסורתית וכמעט רק פעמיים בשנה הייתי מגיע לבית כנסת.

אז איני יודע כיצד לדבר או לשאול רבנים שאלות בצורה טובה.

התחלתי להתחזק בדעת ואני כבר עם מחשבות של שבועיים להחליף לטלפון מודרני לטלפון כשר. אני רוצה לעשות את הצעד ההוא אך יש שני בעיות ואת מהן היא העיקרית שמונעת ממני להחליף.

1. ההורים שלי תמיד רוצים שיהיה זמין בוואטסאף וברגע שאחליף טלפון אני לא יודע כיצד הם יגיבו או מה יקרה... אני פוחד... מה עליי לעשות?

2. הדבר שמונע ממני להחליף הוא אהבה שלי לצילום דרך טלפון (אני אוהב לעשות סרטונים דרך הטלפון ולא דרך המצלמה) ומה שחשוב לי רב הזמן בטלפון הוא האחסון, ואיכות המצלמה. ואני יודע שברגע שאחליף לטלפון כשר איני יוכל עוד לעשות את הדבר שאני אכי אוהב בעולם וזה לעשות סרטונים כמו יומן אישי משלי ועוד מבלי שהאיכות של הסרטון תיהיה טובה...

מה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רצוי לעשות הגנה טובה למכשיר שלך (יש מספר חברות), וכך ההורים לא יכעסו, תוכל לצלם, והכל יבוא על מקומו בשלום.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ