מילים גסות בסרטונים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/09/23 19:35 כח באלול התשפג

שאלה

שלום וברכה,

האם מותר לצפות בסרטוני יוטיוב, אשר הבעל ערוץ אומר מילים גסות בכללי או על שחקני משחק שהם בעצם בוטים. בכללי זה למשל כשמישהו מקסל מכה הוא אומר מילה גסה. או שבכללי אסור לצפות בתכנים אלה, אפילו אם אני מרגיש לא מושפע מזה.

תודה רבה,

ויום טוב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ישראל קדושים ואנו צריכים לשמור פינו ולשוננו וכן לשמור שלא נשמע דברים לא צנועים. יתכן שבקללה סתמית אין איסור אבל בודאי לא מתאים לבן מלך לדבר בלשון זולה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי