כיבוד שבים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/09/23 07:37 כז באלול התשפג

שאלה

שלום הרב, מתייעצת לקראת ראש השנה הבא עלינו לטובה.

סבא וסבתא שלי מצד אבי אינם דתיים, אך באופן חריג החליטו לקיים את החג הראשון אצלם השנה. זוהי השנה האחרונה לפני שהם עוזבים את הבית לבית אבות, ולכן החג חשוב להם מאוד ומאוד משמעותי שכל המשפחה תהיה.

הבעיה היא שהם גרים במבשרת ואני בירושלים, ומצד אחד לא רוצה להישאר שם כל החג בגלל אווירת החג שתיהרס וכי אני רוצה ללכת לבית כנסת בירושלים ולהיות עם המשפחה, ומצד שני לא רואה כל כך דרך לנכוח בערב חג שם וגם לחזור הביתה.

האם מותר לחזור עם מונית שאזמין מראש לאחר הארוחה? האם יש משהו אחר שאוכל לעשות כדי לא להרוס את האירוע?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לך שנה טובה ומבורכת.

פעמים רבות אנו פוגשים בחיים התנגשות בין דברים שאנו חפצים לעשות, וצריכים לבחור בין אפשרויות.

לא תמיד אפשר לעשות את שתיהן.

ובמקרה הזה, לא ניתן להתיר ליסוע בראש השנה כדי לזכות בתפילה כפי שאת רוצה.

צריך למצוא אפשרות לעשות מקסימום אפשרי, כגון לבוא להיות עם סבא וסבתא ממש עד לפני כניסת השבת ואז ליסוע, או להפך – להחליט שלכבודם, בפעם האחרונה בביתם, זה יהיה ראש השנה שלך, בתפילות במקום שהם גרים בו וכדו'.

ועל ידי כך להיכנס לשנה החדשה.

כל טוב וברכת שנה מתוקה