מה זה ידיעת התורה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/23 09:10 כו באלול התשפג

שאלה

שלום רב,

1-מה זה ידיעת התורה?

2-אני שמעתי שצריך לראות את הקב״ה בכל דבר בעולם בכל דומם וכל חיה וכל צומח? מה הכוונה ואיך ניתן להשיג זאת?

3-האם לימוד תורה מעלה את הנשמה או דרגה רוחנית? האם לימוד גמרא מסייע בכך?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. ידיעת התורה - פשוטו כמשמעו: לדעת את הכתוב בתורה - גם בתורה שבכתב וגם בתורה שבע"פ. לדעת את הפירושים השונים, הרעיונות וההלכות.

2. הכוונה היא לזכור תמיד שכולנו, כל הבריות והיצורים הננו מעשה אלוקים. נוצרנו בימי בראשית ובורא עולם ממשיך להשגיח ולהנהיג את כל הבריאה בכל רגע ורגע. יש לרעיון הזה הסברים עמוקים יותר, בעקר בתפיסה של חב"ד. לשם כך צריך ללמוד את ספר התניא - הפרקים הראשונים בשער היחוד והאמונה.

3. וודאי - כל לימוד תורה, בכל תחום ובכל ספר, כאשר הכוונה היא לפגוש את דבר ד', הלימוד מועיל לנשמה ומביא דרגות רוחניות.